Lingerie, ik ben er gek op! Maar waarom?

Lingerie, ik ben er gek op. Maar waarom? 

Deze vraag stelde ik mezelf. Voor wie draag ik eigenlijk lingerie? Voor mijn man, mannen of voor mezelf? 

Ik draag ook een mooi setje als ik alleen weg ben. Niemand die het ziet. Maar ik weet het. En dat gevoel geeft me zelfvertrouwen. Ik voel me dan sterk, sexy en vrouwelijk. Of ik nu een gala heb of gewoon naar de kroeg ga ik doe altijd iets moois aan. Ik kom tot de conclusie dat ik in de basis lingerie echt draag voor mezelf. Simpelweg omdat het me zelfverzekerd maakt. Heb ik het nodig? Nee dat denk ik niet, maar het geeft net dat stukje extra.

Neemt niet weg dat ik het heerlijk vind als mijn man lingerie voor me koopt. Als hij nadenkt over wat hij mooi vind bij mijn lichaam. En na 26 jaar samen nog steeds de moeite neemt om het aan te schaffen. 

Zo was Chris onlangs een nacht weg voor zijn werk, ik kwam thuis en er lag een pakketje op mijn kussen. Daar zat een lingerie setje in, met een opdracht kaartje erbij. Het verzoek was of ik het lingerie setje wilde aantrekken om daarna samen een geile FaceTime sessie te doen. Hoe leuk is dat? Op dat soort momenten draag ik de lingerie echt voor hem, met veel plezier.

Welke kleur lingerie ik draag ligt een beetje aan mijn stemming. Zwart is altijd mooi. Tijdloos, sexy & chique. Rood is meer verleidelijk of feestelijk. De combinatie van rood met zwart is ook mooi. Zo heb ik zwarte kousen met een rode kanten rand, erg spannend onder een zwart jurkje. Wit of roze vind ik vaak wat liefjes en eigenlijk alleen mooi in de zomer. Tenzij ik in een sub rol ben dan geeft een wit lingerie setje net het juiste effect en kom ik helemaal in mijn rol.:)

Een aantal lingerie tips van mij:

  • Koop lingerie waar je je prettig bij voelt. Als je je er ongemakkelijk bij voelt probeer iets anders. Een sexy negligé kan ook heel mooi zijn. Het gaat om de uitstraling die je erbij hebt. Je kunt niet verleidelijk zijn als je je onzeker voelt. Zelfvertrouwen maakt een vrouw sexy.
  • Kleur. Kies een kleur die bij je past. Bij je uitstraling en je huid. Twijfel je ? Kies zwart. Eigenlijk is een mooie kanten zwarte bh een onmisbaar kledingstuk voor alle vrouwen. En al heb je een simpele zwarte string of short aan van de Hema zorg ervoor dat je daar ook een zwarte bh bij draagt. Het moet kloppen.
  • Maak het af. Zeker als je lingerie draagt op een spannend avondje met je partner is het mooi als je alles afmaakt met je haar, make-up en pumps en rode lippenstift.
  • Draag je een strak jurkje, zorg er dan voor dat je je slipje niet ziet, of doe niets aan. Een jurk valt mooier om je lijf zonder te tekenen van een slipje. Je kunt dan kousen dragen met een plakstrip. Let er daarbij wel op dat je ook van de kousen de rand niet ziet door je jurk. Kies dan voor een panty. Hetzelfde geldt voor een bh. Zorg dat het elastiek niet te strak zit zodat het gaat tekenen. De maat moet goed zijn. Zelf draag ik bijna nooit een slipje onder een rok of jurk waarbij je ook maar enigszins de rand ziet. Bijkomend voordeel is dat ik een gevoel van sexy vrijheid heb als ik geen slipje draag.
  • Een tip die ik kreeg bij het kopen van een bh. Was je mooie bh’s in een waszakje, dan blijven ze langer mooi en de haakjes beschadigen niet je andere kleding. Goede tip natuurlijk, gek genoeg ben ik altijd het waszakje kwijt!
  • Variatie. Natuurlijk is zwart tijdloos. Maar hoe mooi zijn je zwarte bh en slipje nog na 5 jaar? Kijk af en toe naar iets nieuws! Ook in lingerie land is er mode. Gun jezelf af en toe een nieuw setje!

Als moeder van 40 en ben ik ook gewoon een vrouw. Lingerie maakt dat ik me ook werkelijk vrouw voel. Zelfs na mijn zwangerschappen, toen ik nog niet mijn oude lijf terug had, droeg ik mooie setjes. Het gaat niet om de maat, maar om het gevoel. Er zijn mooie lingerie setjes in alle prijsklassen, dus laat je niet daardoor weerhouden van het dragen van iets moois.

Liefs Alicia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s